Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

...ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γεννήθηκε στη Γρίβα Κιλκίς το 1966.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1986 (62η σειρά Ιπταμένων) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1990 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Υπηρέτησε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγα Μάχης (Ανδραβίδα) ως χειριστής στα A/φη F-4Ε.

Σκοτώθηκε κατά την διάρκεια διατεταγμένης πτήσης, όταν το αεροσκάφος F-4Ε του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της 'Ανδρου, στις 20 Αυγούστου 1998.

http://www.insitu.gr/psoipa/cv/polixronakis/


Γιά να μήν Ξεχάσουμε ποτέ ... πόσο κοστίζει τελικά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ .

ΤΑ ΝΕΑ, 22-08-1998
Κωδικός άρθρου: A16220N181

Δεν βρέθηκαν οι δύο πιλότοι
ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ο επίλογος της τραγωδίας για τις οικογένειες των δύο αξιωματικών της Αεροπορίας, που σκοτώθηκαν όταν το μαχητικό αεροσκάφος τους «βούτηξε» προχθές το μεσημέρι στη θάλασσα, από ύψος 2.000 ποδών, θα γραφτεί σήμερα.

Η ΚΗΔΕΙΑ του 32χρονου σμηναγού Πέτρου Πολυχρονάκη θα τελεσθεί σήμερα στις 5 μ.μ. στο χωριό Γρίβα Γουμένισσας του Κιλκίς, απ' όπου κατάγονται οι γονείς του, και η κηδεία του 25χρονου υποσμηναγού Γιώργου Παπαθανασίου έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 10 το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου του Αγρινίου.

Και στις δύο κηδείες θα παραστεί η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα ­ 25 μίλια ανοιχτά της Άνδρου ­ συνεχίστηκαν χθες όλη την ημέρα, χωρίς όμως να βρεθούν παρά ίχνη των ιστών του δέρματος των άτυχων αξιωματικών μαζί με τα συντρίμμια του αεροπλάνου τους F-4.Χθες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αποστολάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το υπουργείο διερευνά με πολλή προσοχή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν συμβεί τα τελευταία δυστυχήματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Πάντως από την πρώτη εκτίμηση προκύπτει ότι δεν προκλήθηκαν από μηχανική βλάβη και ίσως να σχετίζονται με τον παράγοντα άνθρωπο που είναι πάντοτε παρών σε αυτές τις περιπτώσεις και που μπορεί να έπαιξε έναν κρίσιμο ρόλο».

http://www.insitu.gr/psoipa/cv/polixronakis/press.html

σ.σ. ...και να 'σαι σίγουρος "ΠΕΤΡΟ" ότι για μας που σε Ξέραμε...ΔΕΝ έχεις Φύγει, απλώς είσαι σ'ενα μέρος που δεν μπορούμε ακόμα να έρθουμε...!!!!

Αιωνία σου η Μνήμη...Ήρωα !

3 σχόλια:

Δόιος Γεώργιος είπε...

Ο Πέτρος είναι φίλος μας και είναι πάντα μαζί μας

Vangelis drflight είπε...

Σμηναγός (Ι) Πολυχρονάκης Πέτρος... 17 χρόνια σαν σήμερα +20-08-1998 RIP...
http://drflight.blogspot.gr/2012/08/14-20-08-1998-rip.html

Χρήστος Αθ. Κόϊος είπε...

Ευχαριστούμε !
Αθάνατοι με δικά τους φτερά πλέον, Άγγελοι προστάτες μας γιά πάντα !