...η Μουσική, σύμφωνα με τους Αρχαίους ημών προγόνους "εξημέρωνε ακόμα και τα ζώα" με την μαγεία της.
Οι νότες της σε συνεπαίρνουν και σε ταξιδεύουν σε μέρη του μυλαού σου γεμάτα χαρά και εφορία.
...έτσι κι εμείς σήμερα αποφασίσαμε να προσφέρουμε τους Μοναδικούς ήχους των Χορών της Γρίβας μέσα απο την "Πνοή" των Χάλκινων του ΣΕΡΚΟΥ...καλό μουσικό ταξίδι σε όλους...!
Αριθμός τραγουδιών : 26
Λίστα Τραγουδιών : 01. Νυφιάτικο, 02. Πουσιντνίτσα, 03. Μπάη - Αποστόλη, 04. Του γάμου, 05. Σουλειμάν Αγάς, 06. Όταν ανθίζουν οι οξυές, 07. Παιντούσκα, 08. Ράικο, 09. Λένω Μόμε, 10. Γκάιντα, 11. Σύρε - Σύρε, 12. Στάνκενα, 13. Αντικρυστός, 14. Αυτοσχεδιασμός, 15. Τίνος είναι η νύφη, 16. Άνοιξε Ελένη, 17. Κίτου μαρ' κίτου, 18. Τρία βήματα, 19. Κακόμοιρο χωριό, 20. Τικφέσο, 21. Που έχει δυνατό ρακί, 22. Λυκόφως, 23. Πατρούνινο, 24. Φύσηξε αεράκι, 25. Πολύχρωμες κάλτσες, 26. Δύο τρελλονέοι.
Rapidshare link :
http://rs353tl3.rapidshare.com/files/234940799/Ta_Halkina_toy_Serkoy_se_Horoys_tis_grivas.rar
...Διάθεση & επιμέλεια μουσικής...Κιόσης Δημήτρης
(c) ... Κόϊος Αθ. Χρήστος ....Απαγορεύεται η Αντιγραφή και Αναδιανομή της Μουσικής με κάθε μέσο.
Η Γρίβα είναι ένα Ελληνικό χωριό του Δήμου Παιονίας, στην ομώνυμη επαρχία, του Nομού Κιλκίς της Κεντρικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Ελλάδα. Είναι κτισμένη στους πρόποδες της ανατολικής πλαγιάς του, μεγαλύτερου ίσως Δάσους Καστανιών στην Ελλάδα , στο όρος Πάικο, σε υψόμετρο 470μ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 50 χιλιόμετρα ανατολικά από την ομώνυμη πρωτεύουσσα του Νομού Κιλκίς, και 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Γιαννιτσών.
2 σχόλια:
Λιγος σεβασμος τουλαχιστων στην ιστορια που κουβαλαν αυτα τα τραγουδια νομιζω πως δεν κανει κακο...ας αναφερουμε τα ονοματα των τραγουδιων οπως πραγματικα ειναι πχ μπουκιτε ρασβιβαατ και οχι οταν ανθιζουν οι οξυες(προκειται αν μη τι αλλο για ενα ιστορικο κομματι),βεταρ πουντουινα και οχι φυσηξε το αερακι κτλ κτλ...οπως και να το κανουμε ειναι κομματι της τοπικης ιστοριας,για καποιους σημαινουν πολλα για καποιους λιγα αλλα πρεπει να σεβαστειτε τουλαχιστων το πως τα αναφερουν οι Γριβιωτες οταν τα παρουσιαζετε ως κομματι της τοπικης ιστοριας...απο την στιγμη που τα αναφερουν με τα ονοματα που προαναφερθηκαν και οχι ετσι οπως τα παρουσιαζεται εσεις αυτη η προσπαθεια εκ μερους σας το λιγοτερο ως κατευθυνωμενη και προπαγανδιστικη μπορει να χαρακτιριστει...φιλικα ενας λατρης της Γριβας(Κριβας)
Δεν απαντώ σε Ανονυμου,αλλα εδω θα κανω μια εξαιρεση.
...ισως θα ήταν Χρήσιμο σε όλους εμας τους Αδαής , μη σωστα Πληροφορημένους και Ανιστόριτους να μας στείλετε και τις αντίστοιχες Ιστορίες των Τραγουδιών και σας Υπόσχομαι οτι θα Αναρτηθούν ΑΜΕΣΑ στην Ιστοσελίδα.(Μάλλον θα περιμένω Αιώνια για να Συμβεί κατι τέτοιο ή θα με Διαψεύστε). Η απλή μεταφορά των Ονομάτων στα Εντόπια δεν νομίζω οτι σας κανει Υποψηφιο για Εγγραφή στα Δημοτολόγια της Γρίβας."Λάτρης της Γρίβας" είπατε, απο που προκύπυει αυτό ... απο την Ανωνυμία και ποιός εισαστε εσυ που κάνετε κριτική απο το ΣΚΟΤΑΔΙ ; Οσον αφορά τα πως τα "ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΡΙΒΙΩΤΕΣ" ... αυτό ΔΕΝ σας Αφορά,Δικά μας είναι όπως Θέλουμε τα Λέμε.
Δημοσίευση σχολίου