Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

2η Χορωδιακή συνάντηση Γρίβας.


Η βροχή στη Γρίβα είχε αρχίσει από την Παρασκευή και όπως ορίζει η αυστηρή παράδοση του χωριού κράτησε 3 ολόκληρες ημέρες.

Μιά βροχή ασταμάτητη και ξεροκέφαλη.

Ο κόσμος που κατέφτασε, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας, πολύς. Κανείς τους δεν πτοήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες … υπενθυμίζοντας στην ακατάπαυστη και δυνατή βροχή ότι τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο μπροστά στο υψηλό άκουσμα της βραδιάς.

Λόγος Παρουσίασης 2ης Χορωδιακής συνάντησης [ΕΔΩ]


Οι επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν :
  1. Ο πατέρας Βησσαρίων, Ηγούμενος της Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας.
  2. Ο Πάτερ Ιωάννης Τάγκος, Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Γρίβας
  3. Ο Αντιπεριφεριάρχης Κος Γκουντενούδης Χρήστος
  4. Ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Γουμένισσας Κος Αλίρης Ιωάννης
  5. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Παιονίας Κος Δραγανίδης Χρήστοςκαι Κα Παλάνη-Πολατίδου Μαρία
  6. Οι Πρόεδροι των Συλλόγων : « Οι Παίονες » Κος  Τάσιος  και  «Άγιος Τρίφωνας » Κος  Τάτσης.
Η ομιλήτρια του Συλλόγου, Δίδα Δούμου Σοφία, ξεκίνησε την παρουσίαση της γιορτής ανακοινώνοντας, τις χορωδίες, με σειρά εμφανίσεως, που θά λάμβαναν μέρος :

1)  Β’ ΚΑΠΗ ΑΜΠ/ΠΩΝ του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης

 
2)  Α’ ΚΑΠΗ ΑΜΠ/ΠΩΝ και Α’ ΚΑΠΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης


3 )  Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας


4)   ΚΑΠΗ Βελβεντού Κοζάνης

5)   Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηλότοπου ... (η οποία λόγω εκτάκτου κωλήματος δεν μπόρεσε τελικά να περευρεθεί στην συννάντηση).

6)   Χορωδία Σύλλόγου  Γυναικών Γρίβας

 
Ο Κος Γκουντενούδης Χρήστο απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους κατοίκους της Γρίβας και ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση (την οποία τίμησε και τον τιμά) … ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Ηγούμενος της Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας … που απηύθηνε ΘΕΙΟ χαιρετισμό προς όλους.
Με το πέρας των  εμφανίσεων των χορωδιών η Κα.
Παλάνη Μαρία έκανε μία σύντομη αναφορά στην αξία της χορωδιακής μουσικής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  “… η χορωδιακή μουσική αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις της δημιουργίας του ανθρώπου”.  Εξέφρασε δε τα συγχαρητήριά της στις Γυναίκες του Συλλόγου συμφωνώντας ότι ο τόπος μας χρειάζεται  τέτοιους δραστήριους Συλλόγους.

σ.σ.Συντάκτη : Η ηθική αμοιβή, άραγε, τόσο δρατήριων Συλλόγων είναι η μόνιμη απουσία του Δημάρχου σε κάθε δραστηριοτητά τους ;

Ώς ελάχιστο φόρο τιμής στούς πρωτεργάτες των χορωδιών, Μαέστρους και Δάσκαλους … τους προσφέρθηκαν άπο μία ανθοδέσμη.

Οι  χορωδίες δε παρέλαβαν από μία αναμνηστική πλακέτα  για την άκρως πετυχημένη παρουσία τους. Πρωτίστως για την ύψιστη συμβολή τους στον πολιτισμό και στη συνέχεια για τη διατήρηση της παράδοσης.

Μετά το πέρας της γιορτής  οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν και απόλαυσαν τα παραδοσιακά εδέσματα, στον ιδιαίτερα πλούσιο μπουφέ, που επιμελήθηκαν και φιλοτέχνησαν με ιδιαίτερη φροντίδα, οι Γυναίκες της Γρίβας 





















 ... επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: