Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Μητέρα ... όλων των γιορτών.


Όλες οι γιορτές είναι ενθυμικές διαδικασίες απονομής σεβασμού πρός το πρόσωπο που θέλουμε να τιμήσουμε. Έτσι δημιουργήσαμε, εορτάζοντες και εορταζόμενοι,  μια αμφίδρομη σχέση σεβασμού.

Μιά ανταποδοτική αλληλουχία ευχών και φιλοφρονήσεων.


Θεωρήσαμε δε ¨Χρονικά Σωστή¨ την ΕΤΗΣΙΑ επανάλληψη αυτής. Ίδια ημερομηνία κάθε έτους ... και με κάθε επισημότητα.

Μία γιορτή όμως  ξεχωρίζει. Μιά γιορτή που κατάφερε να γιοτάζεται 1 φορά επίσημα και 364 φορές πραγματικά.

Η Μητέρα όλων των γιορτών ... Η γιορτή της Μητέρας !


Το Χρονικό της γιορτής :


17:00-17:30 : Προσέλευση του κόσμου στην Στέγη του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας, στο παραδοσιακό χτίσμα, στο ΅Σπίτι του Παιδιού΅.

 
17:30-18:15 : Μέσα στα πλαίσια των τυπικών η ΅Μαμά΅ και πρόεδρος του Συλλόγου, Κα Δίντζη Μαρία καλώς όρισε όλες τις παρεβρισκόμενες και αφού τις ευχαρίστησε έδωσε τον λόγο στην Κα Παρτούλα Μαρία (Νηπιαγωγό) η οποία ανάγνωσε ομιλία με κεντρικό πυλώνα ... ¨Την σχέση της Μητέρας με τα παιδιά. ¨.

 
Η εκκωφαντική σιωπή των ακροατριών, στο πολυσέλιδο κείμενο ανάλυσης, γεμάτο ουσία και ετερόκλητες συμβουλές, αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση στην ομιλούσσα.




 
Η συνεχή δε, ατομική αμφισβήτηση της κάθε Μητέρας στον εαυτό της, για τα πεπραγμένα της διαπαιδαγώγης των παιδιών της, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο εξέλιξης και δημιουργίας άξιων παιδιών.


 
Μετά το πέρας της ομιλίας και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, καθότι η ομιλία στις Μητέρες έχει προσωπικό και βιωματικό αντίκτυπο (σε κάθε μία ξεχωριστά και όλες μαζί ώς κοινωνία οδηγητών) ... επιδώθηκε από καρδιάς μία ανθοδέσμη ... σ΄έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει την παιδαγωγική διαδικασία στο Νηπιαγωγείο της Γρίβας ... και συνεχίζει να υπηρετεί, πρός όφελος των παιδιών.

18:15-Τέλος γιορτής :  Άνοιξε ο Μπουφές ...
...και στο τέλος, κατά την αποχώρηση,
... δώθηκαν σε όλες τις γυναίκες από ένα  αναμνηστικό γλαστράκι με  πάπυρο ποιήματος, σε στίχους για την Μητέρα.

 Φωτό :  Κιόσι Λίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: