Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ιδιωτικές Καλλιέργειες … Καστανιάς !

Το Βουνό αποτελούσε πάντα μία όαση δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μία ημερήσια εκδρομή στο καταπράσινο Πάικο, σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα Καστανοδάση της Ελλάδας, θα σας αναζωογονήσει χαρίζοντάς σας μια αξέχαστη μέρα.

Φτάνοντας στη Γρίβα, και πριν κατακτήσετε το βουνό, πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες προμήθειες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα πάμπολλα Μαγαζιά του χωριού. Η επάρκεια και ποικιλία τους θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Υπεραγορές (Super Market), φούρνοι, Ζαχαροπλαστεία, Μπουγάτσα, Καφενεία, Καφέ, Ψησταριές κ.α. θα σας επιτρέψουν να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα για μια πετυχημένη και δροσερή εκδρομή.

Αναλυτικά τα καταστήματα της Γρίβας [ΕΔΩ]

Την εποχή αυτή, περίοδος ωρίμανσης των καστάνων, η φύση είναι εκπληκτική. Το καταπράσινο βουνό, οι αντιθέσεις των χρωμάτων, τα γάργαρα νερά και τα απίστευτα αρώματα που αναδύονται ηρεμούν και χαλαρώνουν.

Έτσι, το φυσικό ένστικτο του ανθρώπου τον ωθεί στο να πάρει ένα «αναμνηστικό» από το βουνό. Τι πιο εύκολο λοιπόν, να σπάσεις ένα κλαδάκι με κάστανα.

Εντυπωσιακό, Μοναδικό, Πανέμορφο !

Όμως εδώ θέλει … ΠΡΟΣΟΧΗ !  Οι καστανιές είναι ιδιωτική Γεωργική Εκμετάλλευση και μπορεί να σας βάλει σε πολύ σοβαρούς μπελάδες. Κανείς δεν θέλει να κατηγορηθεί για Κλοπή. Κανείς δεν θέλει να τιμωρηθεί στο Αυτόφωρο.

Εικ. Αριστερά : Ήμερα κάστανα Γεωργικής εκμετάλλευσης. Δεξιά : Άγρια Κάστανα.

Μπορείτε κατά την περιήγησή σας στο βουνό, να εντοπίσετε μια «Άγρια Καστανιά», η οποία ξεχωρίζει από τα πάρα πολύ μικρά κελύφη καστάνων, και να πάρετε ένα κλωναράκι, αφού πράγματι «Δεν αντέχετε» να επιστρέψετε με άδεια χέρια. Φανταστείτε όμως να το κάνουν και οι 2000 περίπου εκδρομείς του Σαββατοκύριακου στο Πάικο, τι βουνό θα βρείτε να χαρείτε.

σ.σ.Συντάκτη : Προσωπικά πιστεύω ότι, 1 φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις και δεν «Ξεραίνεται» ποτέ !

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: