Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στις καστανογιορτές της ελληνικής υπαίθρου !

Στις καστανογιορτές της ελληνικής υπαίθρου



Του Δάνου Δανιηλίδη danospress@yahoo.com στο ένθετο ” Ταξίδια, εκδρομές και εξορμήσεις ” της Μακεδονίας της Κυριακής στίς 17 Οκτωβρίου 2010 [ www.makthes.gr/ ]


Υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο φυσικό του χώρο: στα καστανοδάση και τις καστανοκοινότητες της χώρας

Γρίβα Γουμένισσας Κιλκίς

Η φετινή 14η γιορτή «κάστανου, τυριού και κρασιού» στον κατάφυτο ορεινό όγκο του Πάϊκου, ελάχιστα χιλιόμετρα πάνω από τη Γουμένισσα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κάθε χρόνο στην εκδήλωση αυτή προσφέρονται περίπου δύο τόνοι κάστανα, ψητά και βραστά. Σε μια γιορτή όπου κυριαρχούν ο χορός και η φιλοξενία, θα προσφερθούν, επίσης, παραδοσιακές πίτες (γαλατόπιτα/μλέσνικ, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα), τις οποίες ετοιμάζουν οι γυναίκες της Γρίβας, φρέσκο τυρί φέτα από τους κτηνοτρόφους του χωριού, καθώς και το φημισμένο τοπικό κρασί ΟΠΑΠ «Γουμένισσα». Το γλέντι ξεκινά από τις 11.00 το πρωί, στον ευρύχωρο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τα Χάλκινα της Γουμένισσας, ενώ συμμετέχουν και χορευτικά συγκροτήματα από άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας.

INFO: www.griva-kilkis.gr.

σ.σ.Συντάκτη : Ευχαριστώ θερμά τον Κο Δάνο Δανιηλίδη για την άψογη συνεργασία μας. Προσβλέπω στην μελλοντική μας δράση σε θέματα που αφορούν τη Γρίβα, με την υπόσχεση να του παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: