Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Οι μισθωτές μειοψηφίες … της Γρίβας !

Verginasun.svg
Ζούμε την περίοδο χάλκευσης της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Τέτοιας αποτελεί και η Μακεδονική Ιστορία μας εδώ, μιάς Ιστορίας 4000 χρόνων.
Παντού στον κόσμο μνημονεύεται η Παγκόσμια κληρονομιά των Ελλήνων Μακεδόνων. Παντού εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις με Θέμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων της. Ένας πλανήτης αποδίδει, στους Έλληνες Μακεδόνες, φόρο τιμής για την προσφορά τους στην λαμπρή συγγραφή της Ιστορίας του πλανήτη.

Ο Φίλιππος ο Β΄ ως στρατηλάτης,
Ο Μέγας Αλέξανδρος ως αήττητος πρεσβευτής του Ελληνικού πνέυματος στον τότε γνωστό κόσμο !

Έλληνες οι Μακεδόνες, είμαστε θεατές της προσπάθειας συγγραφής μιας άλλης Ιστορίας. Μιάς Ιστορίας Βρώμικης, αυτή τη φορά, σε χώρους γεμάτους δοσίλογους, μεθύστακες και ρουφιάνους.
Με υπερήλικες ήρωες 100 ετών που ακόμα πολεμούν έναν χαλκευμένο πόλεμο. Διάφοροι ανήκουστοι αντιστασιακοί και σκλαβωμένοι που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από την μάστιγα της απλόχερα δημοκρατικότερης χώρας του πλανήτη. Παραποιημένα πεπραγμένα με ονόματα που ακούμε για πρώτη φορά.

Περιοχές που ομόηχα προσαρμόζονται ώστε να αποτελέσουν νέα μνήμη περασμένων  δεκαετιών, παρακάμπτοντας άγαρμπα Ιστορίες ηρώων χιλιάδων ετών και παλαιότερων γενιών.
Λιγοστοί ευκολόπιστοι παρατρεχάμενοι που άβουλα και αμόρφωτα ακολουθούν τα πάντα για μία δωρεάν πορτοκαλάδα και 1 ώρα Ιντερνετ.
Ιστορίες που ονομάζονται «θρύλοι γερόντων της Γρίβας» και υπόσχονται να τους διδάξουν Ιστορίες με Δράκους και Πρίγκηπες.
Οι 5-6 ξεδιάντροπες και καλά αμειβόμενες μειονοτικές οικογένειες της Γρίβας, κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να δημιουργήσουν μια καινούργια Ιστορία  στη Γρίβα. Η αμοιβή των πατρώνων τους, τους το επιβάλει κι εκείνοι ανταποκρίνονται … επικερδώς !

Με πομπώδη, ανακριβή και κατασκευασμένα άρθρα σε φυλλάδα που κυκλοφορεί μόνο στο γνωστό φιλοσκοπιανό ΚΑΦΕΝΕ οι πτυχιούχοι απόφοιτοι του Δημοτικού, οι «Νέοι Ιστοριογράφοι» διεκδικούν δάφνες τρανού Ιστορικού ρήτορα.
Ιστορικά αμελέτητοι, τους μονούς μήνες καταστρέφουν αγάλματα αγωνιστών ουρώντας συνάμα στα μνημεία των πεσόντων Γριβιωτών και καταθέτουν στεφάνια, στα ίδια μνημεία, τους ζυγούς μήνες.
Χρεωμένοι την στασιμότητα ενός λαμπρού κεφαλοχωρίου.
Οι Έλληνες Μακεδόνες της Γρίβας, αριθμώντας 3500 άτομα τουλάχιστον παγκοσμίως έριξαν πρόσφατα «Λάκτισμα στους όρχεις» στους απανταχού εποφθαλμιώντες δοσίλογους, διαφυλλάτοντας την μακραίωνη Ελληνική Μακεδονική παράδοση, απαρχής στην ετήσια Γιορτή, χαράς οφθαλμού «Κάστανο, Τυρί, Κρασί» … σφραγίζοντας έτσι την θέση του χωριού στην Μακεδονία μας.


Θα ήθελα να προσεγγίσω το Θέμα σοβαρά, αλλά δεν μπορώ.
Ξεκαρδίζομαι στα γέλια, διαβάζοντας όλες αυτές τις ανυπόστατες μπούρδες που εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι, με κάτι απίστευτες «λεπτομέρειες» και μια τραγελαφική «αληθοφάνεια».

Η Γρίβα είναι πράγματι Οχυρωμένη από αυτές τις μειονοτικές Οικογένειες. Δεν νοιώθει να απειλείτε από κανέναν τους και τους χλευάζει καθημερινά στις πλατείες και τα σοκάκια γεμάτα Ιστορία, της Ελληνικής, Μακεδονικής μας Γρίβας.

Όπως ακριβώς αρχίζει η συνταγή για το Σκοπιανό ΚΕΪΚ …

Κλέβουμε 4 Αυγά.
Κλέβουμε 4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
Κλέβουμε 1 φλιτζ. βούτυρο
Κλέβουμε 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
Κλέβουμε 2 βανίλιες
Κλέβουμε 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Κλέβουμε 1 φλιτζ. Γάλα
… έτσι προσπαθούν και οι δοσίλογοι να γράψουν τις Ιστοριούλες τους !

Δεν σας πιστεύει πλέον κανείς.
Όταν βέβαια ψηθεί το ΚΕΪΚ, απλώς το ονομάζουν «Κλέφτικο» και Όχι Κλεμένο !

Η Γρίβα στην Βικιπαίδεια ... [ΕΔΩ]

... επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόϊος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: