Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

.. . πριν το «Μαύρο» και τον «Λούρο», παραιτήθηκε ο «Μαυρογιαλούρος»

Στον κεντρικό δρόμο της Γρίβας, ανηφορίζοντας από την πλατεία του χωριού στον πάνω Μαχαλά, μέσα Μαρτίου, αποκαταστάθηκε με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα της υπερχείλισης των όμβριων υδάτων.

Αναλυτική παρουσίαση του έργου μπορείτε να την διαβάσετε [ΕΔΩ].

Λαμβάνοντας όλες τις πτυχές της Τεχνικής μελέτης του έργου, θα αποδεχτούμε την πιο φτηνή εκδοχή της. Αυτή δηλαδή της απλής τοποθέτησης χώματος πάνω από την αυλάκωση … λόγω κρίσης και στενότητας ρευστού.

Σήμερα, όμως, μόλις 4 μήνες αργότερα, το σκαμμένο έδαφος έχει πάθει καθίζηση της τάξεως των 5-10 εκ. Λογικό και Αναμενόμενο.



Λογικό … γιατί όλος ο όγκος κίνησης περνάει από τον δρόμο αυτό. Όλα τα φορτηγά που ανεβαίνουν στο Πάικο και μεταφέρουν ξυλεία, λόγω το μεγάλου τους βάρους, πιέζουν περισσότερο την χωμάτινη επικάλυψη, εφόσον άσφαλτος ή τσιμέντο δεν στρώθηκαν ποτέ. Πέραν αυτών υπάρχουν και πλήθος φορτηγών και αυτοκινήτων που κινούνται προς Καστανερή και Λειβάδια . Όπως επίσης και οι κάτοικοι του πάνω μαχαλά που τολμήσανε να έχουν αυτοκίνητα και να κινούνται στον δρόμο αυτό.



Αναμενόμενο … γιατί η δραστηριότητες του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Γρίβας, βρίσκονται στον κάτω μαχαλά κι έτσι μάλλον δεν έχει αντιληφθεί, διερχόμενος, τον κίνδυνο καταστροφής των αυτοκινήτων των κατοίκων που κινούνται άνωθεν της πλατείας.



Δεν αποτελούν άραγε αρμοδιότητά, ύστερης αποκατάστασης του και ο συνεχής έλεγχος της περιοχής ευθύνης του, που είναι η Γρίβα ;



Γνωρίζουμε ότι οι μόλις 120 ψήφοι αποδοχής που έλαβε, ο Πρόεδρος, έναντι 1332 ψηφοφόρων (ποσοστό 9% επί συνόλου), στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, του δημιουργούν μια δυσαρέσκεια. Είναι πασιφανές πλέον ότι η ελάχιστη αυτή αποδοχή αποτελούν πρόβλημα. Δεν δικαιολογούν όμως την αδράνεια και την συνεχιζόμενη ολιγωρία.


Μετά λύπης μας ... εξακολουθείτε να είσαστε ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Γρίβας, Κε Θεοδώρου Αθανάσιε. Έχετε επιβεβλημένες υποχρεώσεις έναντι του Χωριού και των κατοίκων του.


Ένας οικειοθελής υπηρέτης του Θεσμού, της Γρίβας και των Γριβιωτών, στα απλά ελληνικά.

Ως πότε επιτέλους θα γίνεται αποδεκτή η γνωστή και εφήμερη προχειρότητα;

Ως πότε θα χάνονται πολύτιμα Χρόνια προόδου της Γρίβας;

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: