Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο Σύλλογος Γυναικών Γρίβας διοργανώνει θεατρική παράσταση με την θεατρική ομάδα της … Χορευτικής Ομάδας Δυτικής Θεσσαλονίκης – «το σεργιάνι» την κωμωδία του Σπυρίδωνος Περεσιάδη … «Ο ΠΡΟΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 και ώρα 7:30μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας της Γρίβας.
Είσοδος : 5€ - 1703,75 Δρχ.

Χορευτικής Ομάδας Δυτικής Θεσσαλονίκης – «το σεργιάνι» http://www.tosergiani.gr/

σ.σ. ” Η θεατρική ομάδα καλά κρατεί με τη Λεπτουργού Μερόπη. Λίγο θυμώνει, λίγο φωνάζει, λίγο ζορίζει, αλλά καταφέρνει να την κρατά ατέλειωτες ώρες στο θεατρικό εργαστήρι. Από την άλλη μεριά, τα μέλη δε νοιώθουν κούραση παρά μόνο ικανοποίηση για το απολαυστικό θέαμα που χαρίζουν στους θεατές.”       
πηγή : http://www.tosergiani.gr/ ( Τμήματα )
ΦΩΤΟ : Η Χορευτικής Ομάδας Δυτικής Θεσσαλονίκης – «το σεργιάνι» επί σκηνής στην παράσταση «Ο ΠΡΟΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»

Λίγα λόγια για το έργο :

“Ο Προεστός του χωριού”, έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη ( http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=461&t=333 ) , ανήκει στην κατηγορία του κωμειδυλλίου και διακρίνεται για τα έντονα λαϊκά στοιχεία, που αφορούν τους ανθρώπους του βουνού. Η δομή του έργου βασίζεται σε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει μια φάρσα προσαρμοσμένη όμως στα ελληνικά ήθη και τους χαρακτήρες ενός ελληνικού χωριού των αρχών του 20ου αιώνα.

Η υπόθεση αναφέρεται στον έρωτα του Προεστού του χωριού προς τη χήρα συντοπίτισσα του, η οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά του αλλά για άλλους λόγους.

Πηγή : Βαλσάμης Λευτέρης, Κιόση Λίνα.

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: