Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο Δεκάλογος του πόσιμου Νερού !

Σίγουρα αυτό που βιώνουμε στην Γρίβα, αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Ένα βουνό γεμάτο νερά, να ρέουν σε ποτάμια, να αδυνατεί να τροφοδοτήσει ένα χωριό 800 κατοίκων.  Μάστορες και βοηθοί δεν μπορούν να βγουν από τον λαβύρινθο και να λύσουν το … «Πρόβλημα του Αιώνα». Παραιτήσεις, ευθύνες και κουραφέξαλα αποτελούν … Ουτοπία.

Το γεφύρι της Άρτας και το νερό της Γρίβας θα πρέπει επιτέλους να αδελφοποιηθούν.  Είναι συγγενείς περιπτώσεις.

Η ιστορία βέβαια έχει δικαιώσει το γεφύρι της Άρτας, καθ΄ ότι ο πρωτομάστορας του έργου αποφάσισε να «χτίσει» την σύζυγο του στα θεμέλια του ώστε το γεφύρι να σταθεί όρθιο. Μπορούμε βέβαια κι εμείς, βασιζόμενοι στην πεπραγμένη επιτυχία αυτή, να «πνίξουμε» τον «Υπεύθυνο» στην δεξαμενή του χωριού, ώστε να τρέχει πλέον άφθονο το νερό.

Κάποιοι κακεντρεχείς θα ρωτήσουν :   Ποιός είναι ο υπεύθυνος ;  ΧΑ ΧΑ ΧΑ, έλα Ντε, Ποιός;

Εμείς από την πλευρά μας, μέχρι την ημέρα της «θυσίας», μπορούμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές ορθής χρήσης του νερού ώστε αυτό να επαρκεί και να αναλώνεται δικαίως και ισόνομα από όλους.
  1. Ξοδέψτε το νερό πριν το ξοδέψουν οι άλλοι.
  2. Ανοίξετε, όποτε το κρίνετε αναγκαίο, τα φρεάτια με τις βάνες ελέγχου ροής του ύδατος και ρυθμίστε τες ώστε να ωφελείστε αποκλειστικά και μόνο εσείς. Το ίδιο, αυθαίρετα, κάνουν όλοι.
  3. «Στείλτε» το λάστιχο στους μπαξέδες να τρέχει συνεχώς. Τα φυτά θα πιούν ούτως ή άλλως μόνο το νερό που χρειάζονται…κι έτσι θα ξέρετε ότι ποτίστηκαν επαρκώς … χωρίς να ανησυχείτε και να χολοσκάτε από το καφενείο. Το άγχος … σκοτώνει.
  4. Κάντε κριτική σε όλους. Οι άλλοι φταίνε πάντα για όλα τα δεινά.
  5. Αν σας υποψιαστούν ότι αναλώνεται νερό κατηγορήστε  όσους περισσότερους μπορείτε, με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι φεύγουν οι υποψίες από επάνω σας.
  6. Όταν βρεθείτε στην πλατεία του χωριού, τσακωθείτε με τους «Ανεύθυνους που εσείς εκλέξατε» για την απραγία τους. Μην ξεχάστε βέβαια να τους ξαναψηφίσετε και στις επόμενες εκλογές. Αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι … ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
  7. Μην κουράζεστε σε άσκοπες αναζητήσεις ευθυνών. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ … ΠΟΤΕ !
  8. Συνεχίστε όμως , να γκρινιάζετε για την έλλειψη νερού … από τα : Καφενεία, Καφετέριες, Ψησταριές, προαύλιο Αγίου Αθανασίου, Πλατεία, Φούρνο, Σούπερ Μάρκετ. Όσο περισσότερο γκρινιάζεις τόσο γρηγορότερα θα βρεθεί λύση.
  9. Μην ανάβετε κεριά στον ΘΕΟ, την ΠΑΝΑΓΙΑ και τους Αγίου. Αυτοί φταίνε που δεν βρέχει, καθημερινά, τα καλοκαίρια.
  10. Κατηγορείστε τον πρόεδρο του Χωριού, αν τολμάτε, για  ΑΠΡΑΞΙΑ και ΑΜΕΤΟΧΗ … ώστε να σας εξηγήσει και να μάθετε επιτέλους «Το Βίο και Πολιτεία των Μεγάλων και Πετυχημένων έργων» της μακρόχρονης και πετυχημένης θητείας του. Την οποία βέβαια δυστυχώς δεν μπορoύμε να καταλάβετουμε, εμείς οι κοινοί θνητοί, λόγω έλλειψης βασικού επιπέδου γνώσεων στον τρόπο επίλυση των προβλημάτων … σαν Χωριάτες που είμαστε !
σ.σ. Συντάκτη : Θα χαρούμε να καταθέσετε και τις δικές σας προτάσεις, καθότι η φαντασία στη Γρίβα ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕ ποτέ, εκτός κι αν αυτή περιλαμβάνει λύσεις σοβαρές και βιώσιμες για το ΣΥΝΟΛΟ των Γριβιωτών και όχι το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.

Ωράριο Γκρίνιας : Δευτέρα – Παρασκευή 08:30 – 1430, 17:30-23:30. Σάββατο 08:30 – 1530. Κυριακή Ρεπό.

Τελευταία Νέα : Την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη προσπάθεια ανάκαμψης του υδάτινου ασθενούς με “Μπάϊ Πάς”

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόϊος  
 
… συνεχίζεται !

Δεν υπάρχουν σχόλια: