Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κούλουμα στη Γρίβα !


Ημερομηνία : 27 Φεβρουαρίου 2012
Τα Κούλουμα στη Γρίβα έχουν μια μυρουδιά Φασουλάδας (… κι ας μην σας αρέσει η παράφραση),  Σιμιγδαλένιου χαλβά … και την μοναδική σπιτική φιλοξενία των Μητέρων και Γιαγιάδων μας.
Όσες φιλότιμες προσπάθειες και να έκανε ο Αίολος, το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει το καθαρό οξυγόνο από το Πάικο στη Γιορτή. Έτσι οι ατμοί από τα καζάνια αποτέλεσαν δέηση στον ΘΕΟ του ανέμου, που κατάλαβε ότι στη Γρίβα πνέει … ένας άλλος άνεμος πλέον.
Άνεμος ομαδικός, Άνεμος προόδου, Άνεμος ομόνοιας και αγάπης μεταξύ των μελών του. Μια κοινωνία ενωμένη που μόνο μέλλον αντανακλά. Μια κοινωνία που ψάχνει αφορμή να μονιάσει με την πιο δύσκολη λέξη της εγωιστικής μας εποχής. Την Συγνώμη.
Ο χώρος της Στέγης του «Συλλόγου Γυναικών Γρίβας», στο Σπίτι του Παιδιού, ήταν ήδη στολισμένος, από εψές. Μπαλόνια, Μάσκες, Καπέλα, σερπαντίνες και κομφετί, που σίγουρα ταξιδεύουν ακόμα νότια, μετέφεραν το Μήνυμα ότι … στη Γρίβα, γίνεται γλέντι καλό.
Όσοι χάσατε τη Γιορτή, μη σκάτε, να ΄μαστε καλά και θα ανταμώσουμε του χρόνου. Ίδια μέρα στο ίδιο χωριό. Τη Γρίβα μας.
Τα ξύλα ήρθαν πρώτα-πρώτα στη Γιορτή. Ανάψανε κάτω από τις πυροστιές και ζέσταναν στα καζάνια το νερό. Τα φασόλια σιγοβράσανε, σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μαζί με τα καρότα, την σάλτσα και τα μπαχάρια. Μόλις ο χορός του καζανιού άρχισε να αγριεύει, κατέβηκαν και άρχισε η μοιρασιά. Με την συνοδεία της παραδοσιακής λαγάνας, τις ελιές, τα τουρσιά (…και κυρίως της ντομάτας τουρσί) και τον χαλβά, οι θαμώνες απόλαυσαν το 1ο γεύμα της σαρακοστής.
Τα συγχαρητήρια στις Γυναίκες Σεφ, δόθηκαν πανταχόθεν καθότι όλες λίγο πολύ έβαλαν το χεράκι τους δημιουργώντας άθελα τους … την Γριβιώτικη Φασουλάδα.
(κάντε κλίκ επάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυνση)
  
 
Εικ. Ομάδα που έχει “Δυνατό Πάγκο” πάντα … κερδίζει !
 
Εικ. Μύνημα της ημέρας “Φιλιά στους Γριβιώτες της Ελβετίας, Γερμανίας, παντού. Του χρόνου όλοι μαζί”.
 
  
Εικ. Οι “αντρικές δουλειές” ήταν μεν λίγες, αλλά ουσιώδη.
 
  
 
 
 
 
 
  
 
  
 
 
Εικ. Σοφή η ρήση του Λαού  “…χορτάτο αρκούδι χορεύει” !

...φωτό ... Κιόση Πασχαλίνα
... επιμέλεια - φωτό Χρήστος Αθ. Κόϊος

Δεν υπάρχουν σχόλια: