Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

14η...Γιορτή " Κάστανα, Τυρί, Κρασί " στη Γρίβα 24-10-2010

Η 14η Γιορτή... " Κάστανα, Τυρί, Κρασί " ... θα γίνει στίς 24-10-2010...

Η περισυλλογή των καστάνων ολοκληρώθηκε. Η παραγωγή χαρακτηρίζεται ... Εξαιρετική. Τα αίτια και οι συνθήκες υπάρχουν για ακόμα μια χρονιά...ώστε να γίνει μια γιορτή χαράς. Η 14η " ΧΑΡΑ". Ένα τρίπτυχο Χορού, Γλεντιού και Προσφοράς.

Έτσι η μακραίωνη επαφή με την Γή που έχει φέρει έναν κύκλο αμφίδρομου σεβασμού Ανθρώπου - Γής, καπροφόρησε ξανά. Μία σχέση που υπήρχε πάντα. Οι Γριβιώτες βέβαια γνωρίζουν οτι απαιτείται και μιά " Θυσία " απο μέρους τους, σαν αντάλλαγμα των αγαθών που του δώρισε η Γή και φέτος. Κάπως έτσι λοιπόν θα ξεκινήσει και φέτος η Γιορτή " Κάστανο, Τυρί, Κρασί ".

 
                           ...Στιγμιότυπα απο την Γιορτή του 2009...

24 του Οκτώβρη 2010, για 14η συνεχή χρονιά στη Γρίβα, η Γιορτή " Κάστανο, Τυρί και Κρασί " ανοίγει τις πύλες της. Γεύσεις απο ψημένα κάστανα, μαγευτικό κρασί και ντόπια φέτα θα τρελάνουν τους ουρανίσκους μας. Προφανής σκοπός είναι η διαφήμιση των ανωτέρω προϊόντων προβάλλοντας την τοπική τους προέλευση...και όσοι ασχολούνται με τη συγκομιδή του κάστανου, την παραγωγή της παραδοσιακής Φέτα και την οινοποιεία γιορτάζουν την επιτυχία προσφέροντας επί συνόλου περίπου 2 Τόνους Κάστανα ( Ψητά και Βραστά )...άφθονο Τυρί και Κρασί.


Σε μια γιορτή όπου κυριαρχούν ο χορός και η Φιλοξενία θα προσφερθούν , παραδοσιακές πίτες [ Γαλατόπιτα ( Μλέσνικ), τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα ], τις οποίες θα έχουν ετοιμάσει οι Γυναίκες της Γρίβας,. Φρέσκο τυρί φέτα από τους κτηνοτρόφους του Χωριού, καθώς και το φημισμένο τοπικό κρασί ΟΠΑΠ " Γουμένισσα " .


 
Πλήθος επισκεπτών θα έρθουν και φέτος στην μεγάλη αυτή γιορτή. Ευοίωνες όλες οι προβλέψεις.
Η εύκολη προσβασιμότητα ( Οδηγίες πρόσβασης στη Γρίβα http://el.wikipedia.org/wiki/Γρίβα_Κιλκίς ) σε συνδιασμό με μια βόλτα στο Καταπράσινο Πάικο είναι ... ΔΕΛΕΑΡ...


              Εικ. Παιδικό Τμήμα Χορευτικού Συλλόγου Γρίβας

Το γλέντι ξεκινά απο νωρίς, στις 11.00 το πρωΐ, στον τεράστιο και μεγαλοπρεπή προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας όπου η μουσική θα διαχέετε στην ατμόσφαιρα.
Διοργάνωση : Δήμος Γουμένισσας ( Δήμαρχος Κος Στυλιανός  Παπαπαναγιώτου, η Αντιπρόεδρος επί των πολιτιστικών Κα. Μαρία  Παλάνη ... ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της Γρίβας Κος Αθανάσιος Θεοδώρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας με πρόεδρο τον  Κο Δημήτρη Τζεβελέκης.
Ορχήστρα : Τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τους :
Γιάντσης Αντώνιος, Βέλκος Αθανάσιος, Ζώρας Δημήτριος, Μάντζιος Πέτρος, Καρατζόβαλης Γεώργιος και Καρατζόβαλης .

σ.σ. Συντάκτη : Η 14η Γιορτή » Κάστανο, Τυρί, Κρασί » που θα γίνει στη Γρίβα στις 24-10-2010 έχει πλέον την επίσημη υπογραφή του Δήμου Γουμένισσας :
Του Δημάρχου Στυλιανού Παπαπαναγιώτου
Της Αντιδημάρχου Πολιτιστικών, Μαρίας Παλάνη
Του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Γρίβας Αθανασίου Θεοδώρου … και
Του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γρίβας Δημήτρη Τζεβελέκη

…και βαραίνει τους υπογράφοντες για τα τεκτενόμενα στήν Γιορτή…

Φροντίδα όλων πρέπει να είναι η Αρχή της » Νέας εποχής » της Γιορτής αυτής…απο ΤΩΡΑ !
Μιάς Γιορτής που έχει μοναδικό στόχο την προβολή των Προϊόντων της Γρίβας και την ενίσχυση της Τοπικής της Οικονομίας.
Μία Παν-Μακεδονική Γιορτή που θα ασχολείτε με το Κάστανο, την Φέτα και το Κρασί…για την προβολή και αναβάθμιση της περιοχής που μόνο οφέλη έχει απο αυτήν !

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: