Καντο ... ΒΟΥΚΙΝΟ !

Επισκεψεις....!

Ο Καιρος στη Γριβα !

Ψαχτηρι ...

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση πεπραγμένων Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γρίβας



Ανακοίνωση του προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δόιου Χρήστου :
” Μετά από απουσία 7 χρόνων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε να τον ξαναδημιουργήσουμε . Η απουσία του αποτελούσε τροχοπέδη στην εικόνα του Σχολείου και της παρουσίας μας ως Γονείς και Γριβιώτες. Αυτό έγινε μετά από τις άοκνες προσπάθειες του τωρινού συμβουλίου…το οποίο ευχαριστώ από καρδιάς και το ωθώ σε περαιτέρω προσπάθεια, βελτίωσης και αποδοτικότητας.
Ξεκινήσαμε ουσιαστικά από το Μηδέν. Με οικονομική εγγραφή 10€ ανά Οικογένεια οι συγχωριανοί μας, ασχέτου παρουσίας παιδιού τους στο Δημοτικό, στήριξαν τη δημιουργία Ταμείου και έκαναν βιώσιμο τον Σύλλογο.  Με τα πρώτα έσοδα, αλλάξαμε τα Κουφώματα του Σχολείου, την επιδιόρθωση των τουαλετών – νιπτήρων και συντηρήσαμε το κτήριο φτάνοντας την γενική κατάσταση του σε πολύ καλό επίπεδο. Η παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Θεοδώρου Αθανασίου ήταν κι αυτή, ουσιαστική.
Εικ. Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γρίβας, 2009-2010



Εικ. Νήπια του Νηπιαγωγείου Γρίβας 2010-2011


ΕΣΟΔΑ :
Εγγραφές Μαθητών Δημοτικού & Νηπίων έναρξη Σχολικής Χρονιάς 2009-2010, Πώληση Ημερολογίων 20-11-2009, Κάλαντα Φωτών 6-1-2010, Έσοδα Αποκριάτικου Πάρτυ 14-2-2010, Συνδρομή Γονέων.
ΕΞΟΔΑ :
Κοπή Βασιλόπιτας 17-1-2010, Εκδρομή 3-5 πηγάδια 21-2-2010,  Εκδρομή σε Θέατρο Θεσσαλονίκη 7-3-2010,  Τσικνοπέμπτη ( Ψήσιμο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γρίβας ), Κέρασμα Μαθητών μετά την Παρέλαση 25-3-2010, Αναμνηστικά Δαχτυλία τελειοφοίτων 12-5-2010, Σουβλάκι Πάρτυ 9-6-2010, Αποχαιρετιστήριο Πάρτυ-Καφέ 15-6-2010, Εκδρομή στην Κατερίνη Πιερίας 11-6-2010.
Όλα τα έξοδα καλύφτηκαν απο το ταμείο του Συλλόγου, την Συνδρομή των Γονιών και διάφορες Προσφορές πρός το 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γρίβας.
Δόιος Χρήστος
( πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων )
... παραχώρηση πεπραγμένων : Προεδρείο Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων Γρίβας.
... επιμέλεια σύνταξης Χρήστος Αθ. Κόιος

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τα ” ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ” της ΕΤ3 … στη Γρίβα !


Τα ιερά προσκυνήματα, τόποι ευλογίας, δεν τοποθετούνται μόνο στο χώρο και στο χρόνο που τα ανέδειξε και τα περιβάλλει, αλλά και σε μια άλλη διάσταση εκείνης του επικοινωνιακού στοιχείου με το Θείο.

Αρχείο:Άγιος Αθανάσιος Γρίβας.JPG

Εικ. Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Γρίβας

Η σημερινή εκπομπή δεν στοχεύει να προβάλλει τα δομικά συστατικά της αρχιτεκτονικής των ιστορικών μνημείων του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Γρίβας και της  Ιεράς Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, απλά ως μουσειακά εκθέματα, αλλά επιχειρεί να μεταδώσει το βίωμα της αποκάλυψης της κοινωνίας με το Θεό, μέσα από την καταγραφή της διηνεκούς σχέσης του προσώπου και του θείου στο χρόνο.

Αρχείο:Agios rafail 1.jpg

Εικ. Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας

Τα «Ιερά μονοπάτια» απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο που συντάσσεται τον κόσμο της ύλης αλλά παράλληλα επιθυμεί την είσοδο του στον κόσμο του πνεύματος, μέσα όμως από μια σύγχρονη ματιά, τη ματιά κάθε καρδιάς διψασμένης για πνευματικότητα στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας.

Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Γρίβας [ΕΔΩ]

Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης [ΕΔΩ]

πηγή : Εκπομπή ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3253509&chid=10

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μακεδονικός Γρίβας …τον ξεδηλώσανε και δεν τον σώσανε !


…η τελευταία πράξη , στην Κωμωδία που παιζόταν στη Γρίβα με τον Μακεδονικό Γρίβας, παίχτηκε. Το ” ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ” … ατάλαντων ανθρώπων, που από ιδία εμπειρία στον αγώνα με τον Κεραυνό Χωρυγίου στίς 31-10-2010 (3-3), φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν είχαν Ικανότητα και Διαύγεια για ένα τέτοιο πόστο … τελείωσε. Η κερκίδα των 5 ανθρώπων αναπτέρωσε μιά ομάδα βουλιαγμένη στην εσωστρέφεια και γύρισε το 0-3 με φοβερή μπάλα. Μία παθιασμένη ομάδα που έπαιξε μαγευτικό ” Τεχνικό Οφσάιντ “… βρίσκεται τώρα με σκυμμένο κεφάλι. Ένας πάγκος που ήθελε ΗΣΥΧΙΑ για να συντονίσει τον ποδοσφαιρικά κενό του εγκέφαλο. Δυστυχώς δεν μαθαίνεις ποδόσφαιρο από το NovaSports ή το Pro Evolution Soccer 3 . . . όσα χρήματα κι άν βάλεις.
Μιά ομάδα εγκαταλελειμμένη. Μια ομάδα χωρίς κίνητρο. Μια ομάδα ικανότατη αλλά ευνουχισμένη. Μιά ομάδα με λάθος παραδείγματα. Παίχτες που ουσιαστικά εκδιώχτηκαν το καλοκαίρι. Εναπομείναντες παίχτες που γίνανε αδιάφοροι. Οργάνωση που ωθήθηκε φυσιολογικά στο μηδέν. Προεδρείο ανύπαρκτο και συνάμα ανίκανο να αντιληφθεί το καλό και το μέλλον μιάς ομάδας που ανήκει ΜΟΝΟ στην Α’ ΕΠΣ Κιλκίς.
Βέβαια έξω απ’ τον Χορό , πολλά τραγούδια λέμε. “Ισως” να είναι και άδικο να δείχνει κανείς με το δάχτυλο και να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα. Όμως ” η επιτυχία έχει πολλές Μητέρες και η αποτυχία είναι…ορφανή”. Η πίκρα οδηγεί τους ανθρώπους σε απρόβλεπτες αθυροστομίες και το παρελθόν κρίνεται με γνώμονα την επόμενη επιτυχία.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Σωματείου, Θεοδώρου Αθανάσιος, ξεδήλωσε την ομάδα απο το Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Κιλκίς, όπου συμμετείχε στον Δυτικό όμιλο της Β’ Κατηγορίας. Έτσι λοιπόν ο Μακεδονικός Γρίβας, μπορεί να παίξει την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 , στον Δυτικό όμιλο της Γ’ κατηγορία με Μείον (-9) βαθμούς.
Ποιός θα το πίστευε ότι ο πρωταγωνιστής Μακεδονικός Γρίβας της Περιόδου 2009-2010 , θα παρουσίαζε τέτοια εικόνα…και θα είχε τέτοια τύχη.  Αυτές οι πικρές εξελίξεις … έχουν κάπου στο βάθος ένα καλό…ο Μακεδονικός Γρίβας αλλάζει.
σ.σ.Συντάκτη : Η παραίτηση του προέδρου, πολύ πρίν, θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για πιο ήπια κριτική. Η παραίτηση του προέδρου, Τώρα, θα τον τοποθετούσε στο βάθρο των ανθρώπων που επιτρέπουν στους επόμενους ( για 6 μήνες) να σχεδιάσουν το μέλλον του Μακεδονικού. Η προγραμματισμένη παραίτησής του το καλοκαίρι…τι σκοπό έχει ;

...επιμέλεια Χρήστος Αθ. Κόιος

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μακεδονικός Γρίβας … οι Μάσκες πέφτουνε !


Στά μέσα Δεκεμβρίου 2010 έλαβα, στο Ηλεκτρονικό, στο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του BLOG, την παρακάτω επιστολή. Ένα μύνημα κραυγής και αγανάκτησης, απο έναν άνθρωπο ο οποίος γνώριζε, γνωρίζει και παρακολουθεί τα δρώμενα στον Μακεδονικό Γρίβας. Ο χρόνος που ήθελα να δώσω, πρίν δημοσιοποιήσω την αγανάκτηση του, ώστε τα γεγονότα και η πορεία του Μακεδονικού Γρίβας να τον διαψεύσουν, ήταν αρκετός…και πέρασε πρό πολλού !
Ο σεβασμός στην απαιτηθείσα ανωνυμία είναι προφανής, για τούς γνωστούς λόγους προστασίας … ανωνυμία που προστατεύει και παρέχει το Νομικό πλαίσιο της Ελλάδας με την δεδικασμένη ελευθερία έκφρασης στα BLOG από Ελληνικά Δικαστήρια, ώστε στα BLOG να μπορεί κανείς να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς εξώδικα και Νομικές Κυρώσεις. Προστατεύεται η Ανωνυμία αυτών που την επιθυμούν.
Έναρξη επιστολής :
” Αγαπητέ Κε Κόιε. Θέλω με την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης σου [ Δες το Άρθρο : Τριγμοί στον Μακεδονικό Γρίβας...ΕΔΩ ] για την περσινή χρονιά ( 2009-2010 ) της ποδοσφαιρική ομάδα του Μακεδονικού Γρίβας ότι υπήρχανε άτομα όπως ο Δ. Σόφτσης και ο Γ. Τάπος που διαθέσανε αγάπη, δουλειά, αφοσίωση, προσήλωση αλλά και λεφτά ώστε η ομάδα να έχει μια αξιόλογη πορεία και μελλοντική ποδοσφαιρική βάση για τα επόμενα χρόνια χωρίς όμως να έχει γίνει αντιλληπτό από τον Πρόεδρο ή τη Διοίκηση του σωματείου, ο οποίος στο τέλος … δεν ευχαρίστησε ούτε έναν παίκτη σνομπάροντας ακόμα και το έργο τους.
Αυτό έφερε και τα φετινά αποτελέσματα της ομάδος που με μεγάλη στεναχώρια παρατηρούμε.
Πέρυσι υπήρχε ΣΧΕΔΙΟ χτισίματος ενός κορμού στον Μακεδονικό. Ο κορμός αυτός θα αποτελούνταν κυρίως απο ποδοσφαιριστές της Γρίβας. Η επιλογή αυτή είχε 2 πολύ σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας. Θα υπήρχε η Πρωτογενής αγάπη τους για το χωριό Καταγωγής των και ταυτόχρονα ήταν πολύ καλοί και φιλότιμοι Ποδοσφαιριστές. Όλα τα παιδιά της Γρίβας . . . Γιώργος  και Χρήστος Καρατζιάς,  Λευτέρης και Χρήστος Πούλκας, Κοϊος Θωμά και Απόστολος,  Λιπάνης Κώστας, Γώγος Χρήστος και Γιώργος Γιάντσης.
Η άοκνη προσπάθεια του δίπτυχου [ Δ. Σόφτσης και Γ. Τάπος ] ήταν να δημιουργήσουνε έναν πυρήνα για την ομάδα του Μακεδονικού Γρίβας, ο οποίος θα μπορούσε να διατηρήσει την αντίστοιχη ομάδα σε υψηλά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Δυστυχώς όμως δεν μπορέσανε να πραγματοποιήσουν επάξια το αντίστοιχο έργο. Ο λόγος ήταν ότι η ομάδα βασιζότανε σε ψεύτικες υποσχέσεις και απόλυτη αδιαφορία του Προέδρου.
Σε ενημερώνω Χρήστο ότι σε  ολόκληρη την περσινή χρονιά ο Πρόεδρος της ομάδος ήταν παρόν μόνο σε 2 με 3 προπονήσεις όταν η ομάδα σε κάποια χρονική περίοδο πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα [ 2009 - 2010 ] για να ανέβει ακόμα και στην Α` Κατηγορία της ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ.  [ Πίνακας Βαθμολογίας ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2009 - 2010 ...ΕΔΩ ]
Αυτή η συμπεριφορά δεν έμεινε απαρατήρητη ούτε από τους παίκτες της ομάδος (τοπικούς και ξένους ) που με το τέλος του χρόνου βλέποντας την αντίστοιχη αδιαφορία αποχώρησαν από το δυναμικό της.
Σε ευχαριστώ φίλε μου πάντως που πας να βοηθήσεις την ομάδα ώστε να ξεφύγει από αυτήν την άρρωστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα. “
Τέλος Επιστολής :